Koe & Koe

Samen groeien in koeien

Wie zijn wij

 

Koe & Koe is een modern melkveebedrijf met zo'n 200 melkkoeien gevestigd in Asten-Heusden (Noord-Brabant). Ons bedrijf is in 2006 ontstaan uit het samengaan van twee afzonderlijke melkveebedrijven, vandaar de naam Koe & Koe. Waarom samen boeren? Dat biedt belangrijke economische en sociale voordelen. Denk aan investeringsvoordelen en flexibeler omgaan met werktijden en vrije tijd. Onze uitdaging is samen een modern, economisch goed renderend melkveebedrijf runnen. Op ons bedrijf zijn er dus twee boeren en twee boerinnen: Joost Wijnen en Ankie Wijnen plus Henk Aarts en Cecile Snijders. Daarnaast is de moeder van Joost, Lenie, met grote regelmaat op de boerderij te vinden.


Boeren
Onze boeren Joost en Henk zijn 7 dagen in de week aan de slag op de boerderij. De dagelijkse werkzaamheden als melken en voeren zorgen voor een vast dagritme. Ook welke boer wanneer melkt of voert, verloopt meestal volgens een vast patroon. Als de ene boer 's ochtends melkt, voert de andere boer en neemt de melkbeurt van de avond voor z'n rekening. Naast de vaste werkzaamheden zijn er uiteraard allerlei losse werkzaamheden die sterk samenhangen met de seizoenen.

Boerinnen en gezinnen
De boerinnen Ankie en Cecile nemen ieder enkele specifieke taken voor hun rekening, variërend van hand- en spandiensten tot de boekhouding. Ankie is buiten het erf actief in allerlei bestuurlijke functies. Cecile heeft haar eigen communicatiebureau Breinkracht. De familie Wijnen bestaat naast Ankie en Joost uit de kinderen Maryl, Jarno en Sten. De familie Aarts telt vier personen: Henk, Cecile en kinderen Fenke en Roel. 

Hieronder zie je ons op de foto met koe Witje, zij bereikte in 2015 als eerste koe op ons bedrijf de magische grens van 10.000 kg vet en eiwit. Wijzelf van links naar rechts: Henk Aarts, Cecile Snijders, Ankie Wijnen en Joost Wijnen.

  

In dit filmpje Agrarisch natuurbeheer (2021) vertelt Cecile Snijders over hoe we koeien houden combineren met het bieden van plek aan weidevogels.

In dit filmpje Pionieren in de Peel (2015) vertelt Ankie Wijnen over ons bedrijf.

Dit artikel over ons stond in de kerstspecial van vakblad Nieuwe Oogst (2012)